ادویه چیست؟
خواص دارویی و انواع ان کدامند؟
ادویه مواد است گیاهی که برای عطر و طعم دهی به مواد غذایی استفاده میشود ادویه در زبان عربی جمع مکسر دواء و بیشتر انها خواص دارویی فراوانی دارند .
بعضی از ادویه ها به عنوان ماده نگهدارنده استفاده شدهاند و بر سلامتی انسان بسیار مفید هستند. ادویه میتواند دانه خشک شده، میوه، ریشه، پوست یا مواد مغذی گیاهی به وزن کم به عنوان افزودنی مواد غذایی برای عطر و طعم و رنگ و یا نگهدارنده کاملا طبیعی که باکتری مظر را می کشد و یا جلوگیری رشد باکتری میکند استفاده میشود ادویه به منظور عطر و طعم دهی به غذا و یا برای پنهان کردن طعمهای دیگر استفاده شود. در آشپزخانه، ادویه جات با سبزیجات متمایز هستند.
فرهنگهای مختلف گیاهان متعددی جهت طعم دادن به غذاهای مختلف به کار میرود و
راز تفاوت عمده در طعم غذاها در ملل مختلف علاوه بر نحوه پخت، به طور عمده به ادویهجات به کار رفته در آنها مربوط میشود.
به عنوان نمونه در آشپزی هندی و بلوچی و پاکستانی به علت استفاده فراوان از انواع مصالحه (ادویه) و طعم دهندههای گرم، طعم تند طعم غالب بر غذاها میباشد. اما این در هند بیشتر و پاکستان کمی کمتر و در جنوب ایران بلوچستان خیلی کم استفاده میشود.
اقوام مختلف مثلا جنوب ایران به خصوص در چابهار از ادویههای مختلف استفاده میشود.
انواع ادویه
- آویشن
- انیسون
- برگ بو
- پاپریکا
- تخم شنبلیه
- تخم گشنیز
- تمر هندی
- گردوی بویا
- جوز هندی
- خردل Mustard
- خسرودار
- دارچین
- رازیانه
- زردچوبه
- زرشک
- زعفران
- زنجبیل
- زیره
- زیره سبز (Cumin)
- زیره سیاه (Caraway)
- سماق
- سیاه دانه
- فلفل بهار
- فلفل سفید
- فلفل سیاه
- فلفل قرمز (Chili pepper)
- کاری (Curry)
- کنجد
- گارام ماسالا
- گلپر (به زبان آلمانی Wegerich و به زبان انگلیسی Plantago یا Plantain )
- گلرنگ/گلرنگ/گل رنگ
- گل محمدی
- میخک (ادویه) (Clove)
- نمک طعام
- واسابی
- وانیل
- هل
- هل سبز
- هل سفید
- هل سیاه
انواع سبزیهای معطر
- ترخون
- جعفری
- ریحان
- سنبل هندی
- سیر
- شنبلیله
- شوید (شِبـِت)
- لیمو عمانی
- موسیر
- نعناع (Mint)