هوای این روزها به شدت گرم و طاقت فرساست و روز به روز گرم تر می شود که در این شرایط جلوگیری از گرمازدگی پراهمیت می شود.
اولین راهکاری که همه ما برای مقابله با گرمازدگی انجام میدهیم، استفاده از کولر است. باز کردن پنجره ها نمیتواند به کاهش حرارت فضا کمکی بکند پس روشن کردن کولر راه مناسبی برای این منظور است. البته باید توجه کرد که توسط کولر باید به تعدیل و تنظیم دمای اتاق برسیم که بهترین دما، دمای 27 درجه است.
دومین راهکار تغذیه مناسب است. بهتر است بدانیم که چه مواد غذایی برای متعادل نگه داشتن دمای بدن مناسب است که در اینجا به چند مورد آن اشاره میکنم.
هندوانه: به تنظیم آب بدن، تقویت حافظه و بهبود خلق و خو کمک میکند. 92 درصد مواد تشکیل دهنده هندوانه آب است.
گوجه فرنگی: لیکوپن موجود در گوجه فرنگی باعث جلوگیری از آفتاب سوختگی میشود و دمای بدن را پایین می آورد.
ذرت: رنگدانه های موجود در ذرت اثرات مخرب خورشید را فیلتر میکند و مانند یک عینک آفتابی عمل میکند.
آلبالو: این میوه ی خوش طعم دارای مولکولهایی به نام آنتوسیانین است که باعث سوزاندن چربی میشود و از انباشتگی آن در بدن جلوگیری میکند.
سبزیجات تر و خنک: مثل خیار، کدو حلوایی، اسفناج، باقلا، بالنگ، خرفه از گرمازدگی در این فصل جلوگیری میکند.
علائم گرمازدگی:
افزایش دمای بدن به بالای 40 درجه
قرمز شدن پوست و سپس رنگ پریدگی و حتی کبودی
تنفس سریع و کوتاه، نبض سریع و ضعیف
پوست خشک و داغ
گرفتگی عضلات و گشادی مردمک چشم
عوامل روحی و روانی مانند رفتار پرخاشگرانه، اشفتگی و هیجان، بی حسی و کرختی
برای پایین آوردن دمای بدن فردی که گرمازده شده:
1- لباس های فرد را درآورده و بدن او را با آب سرد خیس کنید.
2- چند قطعه یخ را داخل پارچه بگذارید و آن را روی سر فرد آسیب دیده قرار دهید.
3- پاهای فرد را بالاتر از سطح بدن قرار دهید تا جریان خون بیشتر به طرف سر او برود.
4- دست و پای فرد را ماساژ دهید تا خون خنک شده در تمام بدن او جریان پیدا کند.
5- تا جایی که جا دارد آب خنک به فرد بخورانید.
دمای بدن اورا اندازه گیری کنید اگر 5/38 درجه بود، فرد از حالت گرمازدگی خارج شده است.